• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/erkan.yilmaz.14268?mibextid=9R9pXO
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=905546998899
Üyelik Girişi
Site Menüsü
Site Haritası
Takvim

Hakkımızda

Mersin Sahra Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak 2014 Şubat ayından bu yana iş sağlığı ve güvenliği danışmanlığ yapmak üzere hizmet sektöründe ekip arkadaşlarımızla yerimizi aldık. Hizmet verdiğimiz sektörler ise (az tehlikeli iş yerlerinde, işveren iş sağlığı ve güvenliği eğitimini alarak kendi ya da görevlendirdiği biri tarafından yürütülmüyorsa ) 49 personele kadar çalıştıran iş yerlerine, 50 personel ve üstü çalıştıran az tehlikeli iş yerlerine, çalışan sayısına bakılmaksızın tehlikeli ve çok tehlikeli iş kollarını kapsamaktadır.

Kuruluşumuzdan bu yana kalitemizden ödün vermeden, sağlam adımlarla yürüyerek yol aldık. Büyümemizin temelinde İş yeri dosyasında yönetmelik ve mevzuata uygun tüm dokümanları iş yerine uygun olarak hazırlamak, gelen denetimlerde tam puan almak, iş yeri hekimlerimizin, iş sağlığı güvenliği uzmanlarımızın , diğer sağlık personellerimizin titiz çalışmaları ve yönetmelikte belirtilen sürelerden daha fazla çalışma vardır.


Neler yapıyoruz?

İş sağlığı ve güvenlği eğitimleri yönetmeliğe uygun sürede vermek. Az tehlikeli iş yerlerinde 8 saat, tehlikeli iş yerlerinde 12 saat, çok tehlikeli iş yerlerinde ise 16 saatten az olmamak kaydıyla eğitim vermek, eğitime katılan personellere eğitim sertifikası düzenlemek. Az tehlikeli iş yerlerinde 3 yılda bir, tehlikeli iş yerinde 2 yılda bir, çok tehlikeli işyerlerinde ise 1 yılda bir eğitimlerini yenilemek.

İşveren veya işveren vekili tarafından oluşturulmuş risk analizi ekibine ve acil durum ekibine yönetmeliğe uygun sürede eğitim vermek, eğirime katılan personellere eğitim sertifikası düzenlemek

Yüksekte çalışma eğitimini vermek ve eğitime katılan personellere eğitim sertifikası hazırlamak.

Risk ekibiyle birlikte iş yerine uygun risk analizi ve prosedürünü oluşturmak. Risk analizini kaza sonrası, az tehlikeli iş yerlerinde 6 yılda bir, tehlikeli iş yerlerinde 4 yılda bir, çok tehlikeli iş yerlerinde 2 yılda bir güncellemek.

Acil durum ekibiyle birlikte İş yerine uygun acil durum eylem planı oluşturmak ve Acil durum eylem planını, az tehlikeli iş yerlerinde 6 yılda bir, tehlikeli iş yerlerinde 4 yılda bir, çok tehlikeli iş yerlerinde 2 yılda bir güncellemek.

Yılda bir acil durum tahliye ve yangın tatbikatını yapmak ve raporlamak

Saha gözetimi yapmak ve raporlamak

Tetkikler ışığında tehlikeli ve cok tehlikeli çalışabilir sağlık raporu düzenlemek.

Personelleri iş yerinde muayene etmek, reçete yazmak. Gerektiğinde hastayı sevk etmek.

Mevzuat ve yönetmelik değişikliklerini işverene ya da işveren vekiline bildirmek

50 ve daha fazla personel çalıştıran iş yerlerinde kurul toplantısına katılmak ve gündem madeleri oluşturarak tartışmaya açmak. Gerektiğinde rapor hazırlamak.

Tespit ve öneri defterine eksiklik ve önerileri yazarak işverene ya da işveren vekiline bildirmek.

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam4
Toplam Ziyaret5890
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.790238.9457
Euro43.972044.1482
Hava Durumu
Saat